Кметството в Париж пита гражданите дали са за, или против тротинетките

...
Кметството в Париж пита гражданите дали са за, или против тротинетките
Коментари Харесай

Париж организира референдум за тротинетките

Кметството в Париж пита жителите дали са " за ", или " срещу " тротинетките на самообслужване. Отговорът на този въпрос след референдума в неделя може да промени метода на напредване на хиляди хора в града.

Тротинетките, които са евтини и лесни за наемане, са известни и измежду туристите, и измежду локалните при пътешестване на къси дистанции. Докато едни поддържат възбраната, в това число кметът Ан Идалго, други споделят, че тротинетките би трябвало да останат в Париж.

" Това е елементарен и екологичен метод за напредване. Инцидентите са по-малко, в сравнение с тези с велосипедите или други транспортни средства от този вид ", счита студентът Жан-Себастиан.

Броят на случаите обаче се усилва съгласно зам.-кмета на френската столица, виновен за превоза.

 
Тези произшествия не са безусловно съдбовни, само че въпреки всичко са съществени. Създава се чувство за неустановеност в общественото пространство, изключително измежду най-уязвимите групи. Говоря за възрастните и хората с увреждания.
Давид Белиар, зам.-кмет на Париж за публичните места, превоза и подвижността

Договорите на Париж с три от огромните компании за наем на скутери изтичат през август. Подновяването им зависи от резултата от референдума в неделя. 

От бизнеса предизвестяват, че възбраната би се отразила на стотици хиляди хора.

 
Силно наранени ще бъдат 400 хиляди души, които употребяват тротинетките в Париж всекидневно. От тях 85% в действителност са локални. Има и хора, живеещи покрай Париж.
Жеранс Льофевър, старши шеф в Lime

Преди дни френското правителство обяви нови ограничения за електрическите тротинетки, включително промяна на минималната възраст за ръководство от 12 на 14 години и повишаване на санкциите за нарушителите.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР